Baccarat terminologie – van vaktaal tot spelersjargon

Als je Baccarat gaat spelen is het uiteraard van belang om de spelregels en de inzetmogelijkheden van dit populaire kaartspel te weten. Extra handig is als je ook een aardig woordje meespreekt in de Baccarat-taal. Zo maken de dealers veelal gebruik van vaktaal en klinkt er uit de monden van je medespelers regelmatig spelersjargon. Om volledig op de hoogte te zijn van de terminologie rondom Baccarat, hebben we hier een groot aantal belangrijke termen omtrent Baccarat verzameld. Doe er je voordeel mee!

Termen bij Baccarat

De belangrijkste termen en begrippen die te maken hebben met het casinospel Baccarat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Veel van deze termen zijn in het Engels of het Frans en ze zijn gerangschikt in alfabetische volgorde.

Baccarat

Dit is niet alleen de naam van het kaartspel zelf, maar het verwijst ook naar de slechtst mogelijke hand die je kan hebben: namelijk nul punten.

Baccarat Banque

Dit is een variant op het standaard Baccarat kaartspel. Een andere naam is a deux tableaux. Bij Baccarat Banque is het alleen mogelijk om in te zetten op de Baccarat handen van andere spelers.

Baccarat Chemin de Fer

Ook een variant op het reguliere spelletje. Letterlijk betekent het spoorweg. Bij dit type Baccarat worden de kaarten uit een slof getrokken.

Banker

Bij Baccarat heb je drie mogelijke uitkomsten: Player, Banker en Tie. Banker betekent in dit geval niet het huis zelf, maar refereert aan een van de twee mogelijke Baccarat handen waar je op in kan zetten.

Burn Card

Dit is de kaart die bij het schudden uit het spel gehaald wordt (zonder te zien welke kaart het is) en niet meer met het spel meedoet.

Cheval

Soms mag je met twee aparte handen tegelijk spelen, wat cheval wordt genoemd.

Coup

Franse term voor slag of een ronde Baccarat.

Cut Card

Met deze plastic kaart wordt de kaartenstapel in tweeën gesplitst.

Draw

Dit is het moment waarop besloten wordt dat er nog een kaart gedeeld moet worden aan de banker of de speler.

Fiat Bettor

Zo wordt een speler genoemd die elke ronde dezelfde hoeveelheid geld inzet.

Go Bank

In het Frans is de term "banco". Het betekent dat je maximaal tegen de banker inzet.

Le Grande

Ofwel: de grote. Deze Franse term wordt gebruikt voor de best mogelijke Baccarat hand, dus 9 punten in totaal.

Modulo 10

Houdt in dat het getal 10 compleet wordt genegeerd. Heb je twee kaarten die bij elkaar bijvoorbeeld 13 punten zijn, dan valt het tiental weg en houd je 3 punten over.

Natural

Als je met de eerste twee kaarten samen 8 of 9 punten hebt.

Pallet

De platte houten stok waarmee de croupier de kaarten en de fiches beweegt.

Player

Bij Baccarat heb je drie mogelijke uitkomsten: Player, Banker en Tie. Player betekent in dit geval niet het huis zelf, maar refereert aan een van de twee mogelijke Baccarat handen waar je op in kan zetten.

Shoe

Dit is echt Baccarat jargon voor kaarten die in een slof zitten waaruit ze getrokken worden.

Stand

Dit zeg je als je je hand accepteert en geen nieuwe kaarten meer neemt. Je kunt er ook mee aangeven dat je helemaal stopt.

Tie

Dit betekent letterlijk gelijkspel en je kunt hier als speler op inzetten als je denkt dat Player en Banker hetzelfde aantal punten zullen hebben.